Constructie Speelgoed

Als kind hebben we allemaal met LEGO, K’nex of Duplo gespeeld. Dit zijn voorbeelden van constructiespeelgoed dat al tientallen jaren goed in de smaak valt bij kinderen. We begonnen namelijk allemaal met bouwen en stapelen van blokken. Hoe ouder we werden, hoe preciezer we gingen werken. Zo beginnen meeste kindjes met LEGO Duplo en als ze ouder worden kan er met andere LEGO blokken gespeeld worden. §

Als je denkt aan constructie speelgoed, dan denk je wellicht als eerste aan houten blokken. Naast deze klassieker zijn er ondertussen veel meer varianten op de markt gekomen zodat er voor ieder kind genoeg uitdaging te vinden is. Een goed voorbeeld van de nieuwe varianten zijn de Magna-Tiles en Connetix bouwpakketten. Dit soort speelgoed bestaat uit magnetische gekleurde vlakken die je kind met zijn creativiteit aan elkaar kan bevestigen om tot de mooiste creaties te komen.

Top 10 Constructie Speelgoed van het jaar


Leer bouwen met constructie speeltjes

Het fijne aan constructiespeelgoed is dat het heel fijn is om te verzamelen. Want hoe meer speelgoed je kleintje heeft, des te groter de bouwwerken zijn die je kindje ermee kan maken en des te leuker om jaarlijks cadeau te doen. Daarnaast kun je per leeftijd constructie speelgoed cadeau doen. Wat is toffer dan als je 2-jarige een mooie creatie van a tot z maakt en die een jaar later kan uitbouwen tot een uniek stuk speelgoed?  Zo wordt het voor kinderen nóg leuker om hun bouwproject af te ronden.

Wat je nog meer over constructie bouw speelgoed moet weten

Voor baby’s en dreumesen zijn houten blokken en Duplo ideaal om cadeau te doen. Dit zijn opties die makkelijk vast te houden zijn, vrolijk en eenvoudig te stapelen zijn. Voor peuters kun je er weer een schepje bovenop gooien met Magformers. Magformers is magnetische bouwspeelgoed waarmee je 2D-creaties en 3D-figuren in een handomdraai kan bouwen. Magformers is niet alleen leuk, maar het stimuleert ook de creativiteit van peuters. Als kers op de taart ziet constructiespeelgoed voor kleuters er nog anders uit. Met constructiespeelgoed voor 4-jarigen kunnen kinderen hun eigen voertuigen en figuurtjes bouwen. Totaal anders dan constructiespeelgoed voor 2-jarigen. Verras je kind met het leukste constructiespeelgoed van dit moment en je kleine zal ongetwijfeld zoet zijn met dit uitdagende speelgoed!

Wat is het beste constructie speelgoed?

Volgens speelgoed experts is Magformers Amazing Police & Rescue Set het leukst. Op basis van 44 beoordelingen scoort het 4,9 uit 5 sterren in de categorie Constructie Bouw Speelgoed.

Voor welke leeftijden is constructie speelgoed leuk?

Kinderen vinden constructie speelgoed leuk vanaf hun tweede levensjaar. De jaren daarop spelen de kinderen doorgaans tot hun tiende levensjaar met constructie speelgoed. Daarna is er echter een hele wereld van nieuw speelgoed dat binnen deze categorie valt dat tot de oudste leeftijden gespeeld kan worden!

Het volgende constructie speelgoed hebben we getest

Om tot onze conclusie te komen, hebben we verschillende soorten speelgoed getest. In het volgende overzicht kun je het speelgoed bekijken dat in overweging is genomen. We hebben hierbij rekening gehouden met de wensen van ouders en hun kids.

Hoe we onze overzichten samenstellen

We vinden het bij GetestSpeelgoed belangrijk om een zo divers mogelijk overzicht van speelgoed samen te stellen. Daarnaast moet speelgoed veilig en betrouwbaar zijn. Je wilt zonder zorgen je kleine met het speelgoed kunnen laten spelen.

Geschreven door Sarieta

Dagelijks dompel ik mij om in het leukste speelgoed. Het beste speelgoed is naar mijn mening niet alleen leuk, maar helpt kinderen ook met het leren van iets nieuws!

Oog voor kwaliteit

Speelgoed moet voor iedere leeftijd veilig zijn. Daarom wordt kritisch gekeken naar de gebruikte materialen, de keurmerken en de duurzaamheid van het speelgoed.

Calendar Number
Regelmatige updates

Iedere week worden de belangrijkste overzichten met speeltjes bijgewerkt. De pagina’s die het best worden bezocht, werken we zelfs dagelijks bij met de laatste aanbiedingen.

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!