Bol.com Speelgoed

Bol com is voor speelgoed een van de meest bezochte adressen. Je kunt bij Bol.com gemakkelijk per leeftijd naar speelgoed zoeken. Er zijn namelijk per leeftijd (van 1 jaar tot 16 jaar) overzichten aanwezig. Helaas lopen deze overzichten niet zoals bij GetestSpeelgoed altijd per jaar. Vanaf 6 jaar, worden categorieën op de volgende manier aangeduid: 6-7 jaar, 8-9 jaar, 10-11 jaar etc. Voor onder 6 jaar zitten de overzichten dan ook aardig in elkaar. Hoe hoger je komt, hoe minder accuraat Bol.com met de speelgoed categorisatie omgaat.

Daar komt nog een ander probleem bij: de wijze waarop speelgoedverkopers (partners) op Bol misbruik maken van productspecificaties.

Laten we Skye van Paw Patrol als voorbeeld nemen. Hiervan is speelgoed beschikbaar dat voor 2 jaar en ouder is. Als je aan een speelgoedexpert vraagt voor welke leeftijden dit speeltje is, krijg je waarschijnlijk de leeftijden 2 tot en met 4 jaar te horen. Helaas krijg je bij Bol geen speelgoedexpert te spreken. Het systeem filtert op basis van wat verkopers hebben ingevuld het speelgoed er voor je uit. Als speelgoed voor 2 jaar en ouder is, wordt ouder letterlijk genomen. Je kunt tot 15-16 jaar bij Bol.com filteren en je kan nog speelgoed tegenkomen dat voor maximaal 5-jarigen leuk is.

Dat is problematisch.

Het is namelijk in bovenstaand voorbeeld van een Paw Patrol cadeautje makkelijk te herkennen dat de leeftijdreeks niet klopt. Als je een knuffel bij een kind van 9 jaar tegenkomt, weet je dat het alsnog geen cadeau is dat je moet kopen. Helaas is het lang niet altijd zo makkelijk. Speelgoed op Bol.com dat net een paar jaar buiten de interesse van een kind vallen maar wel in de overzichten op de desbetreffende leeftijd getoond worden, kan voor een miskoop zorgen. En dat komt verrassend vaak voor.

Datzelfde gaat fout bij het filteren op geslacht.

Steeds vaker is speelgoed voor zowel jongens als meisjes leuk. Vooral op jonge leeftijd kunnen meisjes auto’s minstens zo leuk vinden als jongens. Filter je bij Bol.com op geslacht, bijvoorbeeld op speelgoed voor meisjes, dan verdwijnt al het speelgoed waarvan verkopers denken dat meisjes het niet leuk vinden. Maar is dat wel zo goed?

Hieronder is een overzicht te zien met de populairste categorieën speelgoed op Bolcom zoals Lego, houten speelgoed, Paw Patrol en Playmobil.

Lees verder:

Bol.com op het matje geroepen door ACM

Radar: Bol.com speelgoed vaak niet veilig

Reactie van Bol

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!