Houten Keuken

De keuken is de plek waar kleine kindjes maar al te graag willen meehelpen of willen weten wat mama of papa aan het doen zijn. Kinderen kijken mee hoe jij als ouder de groenten snijdt, aardappelen in de oven doet of het vlees bakt. Stiekem willen ze dit zelf ook doen, maar dit zijn niet de typische dingen die je een klein kindje kan laten doen. Daarom is een speelgoed keukentje de ideale uitkomst! Met een houten speelkeukentje kunnen kinderen zelf hun eigen gang gaan. Ze kunnen net als mama en papa snijden, koken en bakken zonder zichzelf te bezeren. Kinderen leren op deze manier vanaf jongs af aan hoe ze bezig moet zijn in de keuken en ze ontwikkelen de motorische vaardigheden. De meeste houten speelgoedkeukens zijn geschikt voor peuters vanaf 2 jaar en kunnen flink wat jaren gebruikt worden, mits je kiest voor een houten keukentje. 

Top 10 Houten Speelkeukens van dit moment


Keuken van hout? Sterk en betrouwbaar

Waar je vroeger plastic speelgoed keukens kocht, worden speelgoedkeukens in 2022 van hout gemaakt. Hout is vergeleken met plastic ontzettend duurzaam, recyclebaar, bevat minder schadelijke stoffen en heeft minder scherpe hoeken. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat je kleintje ergens tegenaan stoot. Daarnaast zien houten speelgoedkeukens er onwijs modern uit, waardoor je ze ook lekker in de woonkamer kunt laten staan. Ook hoef jij je geen zorgen te maken dat het speelgoed keukentje snel kapot gaat. Een houten speelgoedkeuken is een stuk sterker vergeleken met plastic en kan daardoor tegen flink wat stootjes van je kleine vriendje. 

Wat je nog meer over houten speelgoed moet weten

Tegenwoordig worden er ook houten speelgoed keukentjes ontworpen die niet van echt te onderscheiden zijn om de beleving voor je kleine jongen of meisje nog realistischer te maken. En om nog te zwijgen over de extra functies. Waar je eerst geen geluid hoorde bij het koken in een speelgoed keuken, zijn de modellen nu wel voorzien van geluid. Schrik dus als ouder niet als je opeens het geluid hoort van het fornuis, je kleintje is dan druk bezig met klaarmaken van een drie-sterren maaltijd. Bereid net zoals mama en papa lekkere kleine gerechten in een klassiek houten keukentje of pak groots uit met een keukentje met geluid. 

Het volgende houten speelgoed hebben we getest

Om tot onze conclusie te komen, hebben we verschillende soorten houten speelgoed getest. In het volgende overzicht kun je het speelgoed van hout bekijken dat in overweging is genomen. We hebben hierbij rekening gehouden met de wensen van ouders en hun kids.

Hoe we onze overzichten samenstellen

We vinden het bij GetestSpeelgoed belangrijk om een zo divers mogelijk overzicht van speelgoed samen te stellen. Daarnaast moet speelgoed veilig en betrouwbaar zijn. Je wilt zonder zorgen je kleine met het speelgoed kunnen laten spelen. Je wilt namelijk wel zekerheid dat je het beste houten speelgoed in huis haalt.

Geschreven door Sarieta

Dagelijks dompel ik mij om in het leukste speelgoed. Het beste speelgoed is naar mijn mening niet alleen leuk, maar helpt kinderen ook met het leren van iets nieuws!

Oog voor kwaliteit

Speelgoed moet voor iedere leeftijd veilig zijn. Daarom wordt kritisch gekeken naar de gebruikte materialen, de keurmerken en de duurzaamheid van het speelgoed.

Calendar Number
Regelmatige updates

Iedere week worden de belangrijkste overzichten met speeltjes bijgewerkt. De pagina’s die het best worden bezocht, werken we zelfs dagelijks bij met de laatste aanbiedingen.

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!