Kassa

Geef je kleintje een eigen kassa cadeau! Een speelgoed kassa is leuk om mee te spelen en bevordert het rekenvermogen van een kind. Tijdens het afrekenen van de boodschappen moeten kinderen namelijk nadenken over hoeveel munt- of briefgeld ze moeten geven. Degene die achter de kassa staat moet uitrekenen hoeveel geld de klant terugkrijgt. Op deze manier leren kinderen spelenderwijs hoe ze met geld moeten omgaan.

Top 10 Speelgoed kassa’s die doen wat ze moeten doen


Een speelgoed kassa staat voor eindeloos plezier

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten speelgoed kassa’s verkrijgbaar. Zo zijn er prachtige houten kassa’s die werken op batterijen of kassa’s die zijn gemaakt van kunststof. Populaire kassa’s die nooit uit de mode gaan zijn de modellen van Fisher-Price. Fisher-Price speelgoed kassa’s zijn sterk en hebben duidelijke plaatjes en grote munten waarmee kinderen kunnen leren hoe ze iets moeten kopen en afrekenen. Naast de traditionele kassa’s met brief- of muntgeld in de lade, beschikken sommige zelfs over een pinapparaat. Tegenwoordig is betalen met pin populairder dan betalen met contant geld. Dan moet een speelgoed kassa zeker niet achterlopen. Neem bijvoorbeeld de Playgo Kassa met een touchscreen, scanner, kaartlezer en een speelgoed pinpas. Hoe tof!

Wat je nog meer over speelgoed kassa’s moet weten

Bij een eigen speelgoed kassa hoort ook echt geluid. Je wilt natuurlijk horen dat je kleintje alle boodschappen scant en niks vergeet of dubbel aanslaat. Om het speelplezier en de beleving te vergroten, zijn er ook kassa’s verkrijgbaar met licht en geluid. Door het licht en geluid is het bijna net zoals in de supermarkt. Hoor je het geluid van de scanner, dan is je kind druk bezig met afrekenen. Even betalen en de boodschappen kunnen mee naar huis. Ontzettend leuk en tegelijk ook leerzaam!

Wat is de beste speelkassa?

De beste kassa van dit moment is de Fisher-Price – Speelgoedkassa. Dit model kost momenteel rond de € 23 en is verkrijgbaar bij Bol.com, Intertoys en Amazon.

Voor welke leeftijden zijn speelgoed kassa’s leuk?

Tussen 1 en 2 jaar kun je een kassa als speelgoed cadeau geven. Daarna vinden kinderen een speelkassa meestal leuk tot het vijfde en zesde levensjaar. Zowel jongens als meisjes kunnen leuk met een kassa spelen.

De volgende speelgoed kassa’s hebben we getest

Om tot onze conclusie te komen, hebben we verschillende soorten speelgoed getest. In het volgende overzicht kun je het speelgoed bekijken dat in overweging is genomen. We hebben hierbij rekening gehouden met de wensen van ouders en hun kids.

Hoe we onze overzichten samenstellen

We vinden het bij GetestSpeelgoed belangrijk om een zo divers mogelijk overzicht van speelgoed samen te stellen. Daarnaast moet speelgoed veilig en betrouwbaar zijn. Je wilt zonder zorgen je kleine met het speelgoed kunnen laten spelen. Je wilt namelijk wel zekerheid dat je het beste speelgoed in huis haalt.

Geschreven door Sarieta

Dagelijks dompel ik mij om in het leukste speelgoed. Het beste speelgoed is naar mijn mening niet alleen leuk, maar helpt kinderen ook met het leren van iets nieuws!

Oog voor kwaliteit

Speelgoed moet voor iedere leeftijd veilig zijn. Daarom wordt kritisch gekeken naar de gebruikte materialen, de keurmerken en de duurzaamheid van het speelgoed.

Calendar Number
Regelmatige updates

Iedere week worden de belangrijkste overzichten met speeltjes bijgewerkt. De pagina’s die het best worden bezocht, werken we zelfs dagelijks bij met de laatste aanbiedingen.

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!