Speelgoed vanaf 1 jaar

Is je baby 1 jaar geworden? Als je kleine jongen of meisje 1 jaar oud is zijn er al flink wat stappen gemaakt in de ontwikkelingen en vaardigheden. Het belangrijkste doel van speelgoed is dat je kindje er vooral plezier mee heeft. Je 1-jarige raakt enthousiast van felle kleuren, geluiden, bewegingen en vormen die kunnen worden ontdekt. Een ander doel is namelijk dat je kindje er wat van kan leren. Denk aan poppen en knuffels. Heerlijk om mee te knuffelen en het stimuleren van de fantasiewereld van je kindje. Of wat dacht je van een uitdagende activiteiten kubus. Dit is erg fijn voor de motoriek en daagt je kleine uit om met de vingers te ontdekken. Vanaf 1 jaar gaat er een wereld aan nieuw speelgoed open waar je kleine uit kan kiezen. Van Paw Patrol tot Vtech of Fischer-Price, de keuze is opeens enorm.

Houten speelgoed mag niet ontbreken in dit rijtje. Speeltjes van hout zijn mooi, veilig, duurzaam en bovenal tijdloos. Je kunt je kindje eindeloos laten spelen met houten speelgoed zoals inlegpuzzels, stapeltorens en een blokkendoos. Dit speelgoed stimuleert de motoriek van je kleine bouwvakker en leert je kleine nieuwe begrippen aan zoals ‘op’ en ‘in’. Ook muziekinstrumenten zoals de xylofoon prikkelen de fantasie en creativiteit van je dreumes én zijn leuk om samen mee te spelen. Speel samen met je kindje, maak wat geluidjes op het instrument en laat je kindje het nadoen. 

  • Poppen
  • Knuffels
  • Activiteitenkubus
  • Stapeltoren
  • Ballen
  • Muziekinstrumenten
  • Speelset
  • Prentenboek
  • Loopfiets

Top 10 Speelgoed voor kids van 1 jaar

Ander speelgoed voor kinderen van 1 jaar en ouder

Om het je makkelijk te maken hebben we een overzicht opgesteld met categorieën die gerelateerd speelgoed bevatten voor baby’s, kleuters en peuters. Ook voor 1-jarigen zit er van alles bij!

Wat je nog meer over speelgoed voor 1-jarigen moet weten

Wat is het beste speelgoed vanaf 1 jaar?

Volgens speelgoed experts is de Marble Rush Knikkerbaan Set het leukste speelgoed. Op basis van 42 beoordelingen scoort het 4,5 uit 5 sterren in de categorie 1 jaar Speelgoed.

Wat is slim om voor 1-jarigen te kopen?

Baby’s van een jaar of ouder kunnen eindelijk met speelgoed spelen dat onbereikbaar was. Duplo is daar het beste voorbeeld van. Let wel goed op dat je Duplo koopt dat voor baby’s van 1 geschikt is.

Wat vinden kinderen van 1 leuk?

Als kinderen van 1 voor het eerst hun speelmatje verlaten, gaan ze op zoek naar speelgoed dat weer net een stapje hogerop is. Een babygym is dan al niet meer leuk. Ze willen speelgoed dat los kan liggen, zoals een knuffel, bal of vormspel.

Hoe noem je kinderen van 1 jaar als je naar speelgoed zoekt?

Kinderen van 1 jaar worden zowel als dreumes als baby in de wereld van speelgoed aangeduid. Zelfs ‘kind 1 jaar’ wil nog wel eens gebruikt worden.

De volgende producten hebben we getest

Om tot onze conclusie te komen, hebben we verschillende producten binnen de categorie 1 jaar getest. In het volgende overzicht kun je het speelgoed bekijken dat in overweging is genomen. We hebben hierbij rekening gehouden met de wensen van ouders en hun kids.

Hoe we onze overzichten samenstellen

We vinden het bij GetestSpeelgoed belangrijk om een zo divers mogelijk overzicht van speelgoed samen te stellen. We besteden daarbij extra aandacht aan de veiligheid en duurzaamheid van speelgoed. Zo geven we extra punten aan houten speelgoed en kijken we kritisch naar de verschillende keurmerken.

Geschreven door Sarieta

Dagelijks dompel ik mij om in het leukste speelgoed. Het beste speelgoed is naar mijn mening niet alleen leuk, maar helpt kinderen ook met het leren van iets nieuws!

Oog voor kwaliteit

Speelgoed moet voor iedere leeftijd veilig zijn. Daarom wordt kritisch gekeken naar de gebruikte materialen, de keurmerken en de duurzaamheid van het speelgoed.

Calendar Number
Regelmatige updates

Iedere week worden de belangrijkste overzichten met speeltjes bijgewerkt. De pagina’s die het best worden bezocht, werken we zelfs dagelijks bij met de laatste aanbiedingen.

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!