Educatief Speelgoed

Educatief speelgoed is erop gericht om kinderen spelenderwijs dingen te laten leren. Dat kunnen dingen zijn als lezen of schrijven, maar ook het gebruik van vormen en kleuren. Het meeste educatieve speelgoed is voor de leeftijden 1 tot en met 6 jaar. Dit komt omdat de ontwikkeling van kinderen op die leeftijd nog het makkelijkst op spelenderwijs aangebracht kan worden. Omdat aan de voorkant niet te zien is dat dit type speelgoed een ‘leerfunctie’ heeft, vinden kinderen het net zo leuk. Je komt het dan ook tegen in onze cadeaugidsen, waaronder voor 2 jaar en 3 jaar.

Top 10 Educatief speelgoedSpelenderwijs nieuwe dingen leren

Je kunt speelgoed dat erop gericht is om de ontwikkeling van kinderen te bevorderen in alle soorten en maten vinden. Voor kinderen van 1 jaar is educatief speelgoed wat meer op vormen en kleuren gericht. Naarmate kinderen ouder worden, kun je bijvoorbeeld kiezen voor microscopen, electrosets en zelfs codeerspellen.

Wat je nog meer over educatief speelgoed moet weten

De meest gestelde vragen over educatief speelgoed hebben we voor je op een rij gezet.

Wat is het beste educatieve speelgoed?

Volgens speelgoed experts is Ik Leer Vormen en Kleuren het beste speelgoed met een educatief karakter.

Waarom is educatief spelen zo belangrijk?

Dit leert kinderen alledaagse dingen als vormen, kleuren en tal van andere zaken aan terwijl ze alsnog een leuke tijd beleven.

Welke soorten buitenspeelgoed zijn er?

Je hebt van alles in de categorie buitenspeelgoed. Denk aan ballen, waterspeelgoed maar ook interactief speelgoed.

Waar kan ik educatief speelgoed kopen?

Je kunt educatief speelgoed bij speciaalzaken kopen of gewoon bij webwinkels als Bol en Amazon.

Dit is het educatieve speelgoed dat we hebben getest

Om tot onze conclusie te komen, hebben we verschillende soorten speelgoed getest. In het volgende overzicht kun je het speelgoed bekijken dat in overweging is genomen. We hebben hierbij rekening gehouden met de wensen van ouders en hun kids.

Hoe we onze overzichten samenstellen

We vinden het bij GetestSpeelgoed belangrijk om een zo divers mogelijk overzicht van speelgoed samen te stellen. Daarnaast moet speelgoed veilig en betrouwbaar zijn. Je wilt zonder zorgen je kleine met het speelgoed kunnen laten spelen. Je wilt namelijk wel zekerheid dat je het beste speelgoed in huis haalt.

Geschreven door Sarieta

Dagelijks dompel ik mij om in het leukste speelgoed. Het beste speelgoed is naar mijn mening niet alleen leuk, maar helpt kinderen ook met het leren van iets nieuws!

Oog voor kwaliteit

Speelgoed moet voor iedere leeftijd veilig zijn. Daarom wordt kritisch gekeken naar de gebruikte materialen, de keurmerken en de duurzaamheid van het speelgoed.

Calendar Number
Regelmatige updates

Iedere week worden de belangrijkste overzichten met speeltjes bijgewerkt. De pagina’s die het best worden bezocht, werken we zelfs dagelijks bij met de laatste aanbiedingen.

Your Cart

Cart is Empty
Updating Cart!