Ervaring Zig & Zag bordspelHet Zig & Zag bordspel hebben we even laten liggen voordat we ermee aan de slag gingen. Ondanks dat ik heel nieuwsgierig was naar het doel van het spel pakte ik het spel er niet bij. Dit kwam voornamelijk door de leeftijdsaanduiding. De leeftijd voor het Zig & Zaf bordspel i s 6+ en ik heb zelf maar één opvangkindje van 6 jaar. Elke keer schoot het erbij in om ermee aan de slag te gaan.

Uiteindelijk waren mijn eigen meiden van bijna 5 toch wel erg nieuwsgierig en hebben we het spel samen bekeken. Ik had bij de eerste keer lezen van de gebruiksaanwijzing nog wat vraagtekens. Maar ik kwam er al snel achter dat met een beetje aanpassing dit spel ook heel erg leuk is voor vijfjarige! Wat vonden ze het leuk!

Doel van het Zig & Zag bordspel

Het leuke van dit spel (vind ik) is dat je kinderen op een leuke, speelse manier kunt leren om elkaar te sturen. Samenwerken is bij dit spel een belangrijk onderdeel.
In het begin vraagt het sturing van een volwassenen. Maar al snel hebben ze het door!  Het doel is om binnen de tijd van de zandloper alle voorwerpen gezamenlijk bereikt te hebben. Maar…. het labyrint staat als een muur in het midden, je ziet de tegenspeler (bijna) niet en beide spelers hebben een ander bord voor zich. Waar de een links kan, kan de ander niet links maar juist rechtdoor. Dit vraagt dus om een flinke samenwerking, want er mag alleen via de paden naar de voorwerpen gewandeld worden. Heel erg leuk om te zien hoe de spelers dit samen aanpakken. Gaat het mis? Dan vallen de pionnetjes, deze zijn magnetisch, van het bord en is er één kans voorbij. Er zijn 4 kansen.

In dit coöperatieve en communicatieve spel beweeg je magnetische speelstukken over beide kanten van het speelbord door het labyrint. Werk goed samen, want meestal weet maar één van jullie waar de weg naartoe leidt. Maar pas op, de tijd loopt…

Bordspel waarbij samengewerkt moet worden

Het spel is voor de leeftijd van 6 jaar en ouder, maar met een beetje aanpassing is het dus prima met 5 jarige te spelen. Wij hebben de zandloper weg gelaten. De kaartjes worden samen afgewerkt. Dat vinden de meiden heel erg leuk om te doen. Ze pakken het spel er zeer regelmatig bij en het is een van de weinige spellen welke ze zonder ruzie SAMEN kunnen spelen 😉  Er is geen winnaar te bepalen en dat maakt de competitie sfeer ook minder.

Ik vind het Zig & Zag bordspel een verrassend leuk spel. Er is ook een andere variant te spelen, deze hebben wij nog niet gespeeld. Doordat het spel je uitdaagt om de 12 voorwerpen binnen 3 minuten te pakken te krijgen is het zeker ook een uitdagend spel voor tieners.
Gebieden: concentratie, samenspel

-punt: Het bord staat niet altijd stevig, dit komt doordat de doos wat ruimer gaat staan na meerdere keren gebruikt.
+punt: Ik vind het ontzettend leuk dat dit spel de samenwerking stimuleert en er geen winnaar is.

Merk: 999 Games
Prijs: € 29,95
Aantal spelers: 2-4 jaar
Tijdsduur: ca. 15 minuten
Leeftijd: 6+

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

Zig & Zag bordspel (5+ jaar)
Getagd op: