Wobbel als balansbord
Wobbel als balansbord, lekker bewegen!

Ik was verliefd toen ik de Wobbel zag in de tijdlijn van mijn Facebook pagina. Ik ben gek op speelgoed waarbij kinderen hun fantasie de vrije loop kunnen laten. En wat ik van de Wobbel zag was dit dus een match! Ik begon enthousiast te mailen met de personen achter Wobbel.

“De Wobbel stimuleert balans en evenwicht. Verleidt tot beweging en spel in huis. Is voor jong tot oud en staat prachtig in ieder huis.”

Inmiddels hebben wij de Wobbel in huis. Wanneer je de Wobbel wilt bestellen dien je eerst meerdere keuzes te maken. Als eerste heb je de keuze uit blank gelakt of whitewash. Ik koos voor de Blanke versie, daarna kon ik kiezen om onder de Wobbel een beschermlaag van kurk of vilt aan te leggen. Ik koos voor vilt. Ik had de keus uit 3 kleuren.  Uiteindelijk gaf mijn winkelwagentje 139,00 euro aan.

De Wobbel is een Waldorfklassieker in een modern jasje.

De mogelijkheden zijn eindeloos! Ook voor een volwassenen is het leuk materiaal. Ik heb het nu al een aantal keer gebruikt als balanceboard. En voor iemand die niet veel actief is voelde ik dit flink in mijn billen en boven benen 😉

Het brein achter de Wobbel vermeld dat de Wobbel mogelijkheden bied om een balansbord, schommel, glijbaan, brug, winkel, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of misschien wel een rug van de olifant te zijn. Klinkt geweldig toch? Maar is het een verkopers praatje??

Wobbel brug
Wobbel als brug/tunnel

Nee! Zeker niet. Wij kregen de Wobbel binnen terwijl onze kinderen in hun spel zaten. Ze kregen het niet eens mee. We hebben de Wobbel in onze woonkamer neergezet en zijn verder gegaan met waar we mee bezig waren.

Toen ze dit vreemde object in hun smiezen kregen waren ze meteen nieuwsgierig. “Huh?” zei de een “hihi” lachte de ander. Samen staan ze sterk. Dus samen gingen ze op het object af. Wat zou het zijn?

Al snel werd er over de Wobbel die stond in de bolle (n) vorm heen gekropen, pogingen gedaan er onder door te gaan. Dat was nog lastig, goed die billen naar onder 😉

Wij zijn gezegend met een erg ondernemend meisje die overal mogelijkheden en nieuwe (gekke) dingen in ziet. En een meisje dat afkijkt en wat voorzichtiger is. Ninthe (het ondernemende meisje waarover ik het had) ging meteen verder, hij kon ook andersom bedacht ze. Nu had ze een schommelstoeltje. Of hé! Ik kan er ook op gaan staan. Oe! Dat is wel erg wiebelig…. “Mama mag ik een handje?”

Tot zo ver de ondernemende dochter. Nu mocht de afkijkende dochter aan de slag met de Wobbel. En ja hoor. In haar spel kwamen hele andere dingen naar voren. Ze wilde er overheen lopen op de bolle kant, lekker veilig. Of haar pop? Die kon er ook wel op liggen en dan heen en weer schommelen.

Wobbel glijbaan
Wobbel als Glijbaan

Een aantal dagen later werd er nog steeds actief mee gespeeld. Het is al een glijbaan vanaf de bank geweest, een onderdeel van een hindernisbaan, een lekkere relax plek met een heerlijk dekentje voor de TV. Het wiebelen en balans zoeken blijf toch ook wel erg favoriet. 

Er zit een a4 formaat brief bij waar op onderhoud en gebruik tips vermeld staan. Ook een aantal dingen waar je op moet letten. Bijvoorbeeld dat de handjes niet onder de Wobbel komen, dat de Wobbel gespeeld mag worden met blote voeten of schoenen, niet op sokken. En er kan maximaal 100 KG op belast worden.
Gebieden: Beweging, motoriek, fantasie, samenspel

+punt: Tijdloos, prikkelend voor fantasie.
– punt: Prijzig. Verder kan ik geen negatief punt opnoemen.

Merk: Wobbel
Prijs: vanaf €99,00 te bestellen.
Klik hier om de Wobbel te bestellen.

Like ook de Facebook pagina van Wobbel om nog meer leuke mogelijkheden met dit unieke spelmateriaal te bekijken.
getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

Wobbel (18+ maanden)
Getagd op: