Wakker worden kleine ZevenslaperHet is lente! Daar hoort natuurlijk een leuk voorleesboek bij over de lente! Via De Vier Windstreken kwam ik uit bij het boek Wakker worden kleine Zevenslaper!
Het verhaal gaat over een kleine Zevenslaper die in de herfst veel te laat is gaan slapen. Terwijl alle dieren in het bos ontwaken wordt de kleine Zevenslaper niet wakker…

De kleine Zevenslaper, boekje over de lente

De relmuis of zevenslaper is een knaagdier uit de familie van de slaapmuizen. Het kleine muisje blijft maar slapen. Ook wanneer zijn mama hem wakker probeert te maken blijft hij slapen. De dieren proberen ieder op hun eigen manier om de kleine Zevenslaper wakker te maken. Eekhoorn gebruikt zijn staart om de kleine Zevenslaper wakker te krijgen. Ook haas, egel en zelfs het stinkdier komt een kijkje nemen en een poging wagen om dit kleine muisje te wekken uit zijn winterslaap.

Nieuwe dieren leren kennen

Waar we voorheen niet eerder van een Zevenslaper gehoord hadden leerde we nog meer diertjes kennen: de glimworm, het stinkdier.

De specht vonden de kinderen erg interessant. Dit moest natuurlijk even nagedaan worden. Dikke pret!
Met z’n allen maken de dieren heel veel lawaai, wanneer ook dat niet blijkt te helpen besluiten ze zelf van de lente te gaan genieten.

Wat er dan gebeurt… dat vertellen we je niet 😉

 

Prachtige illustraties

Wakker worden kleine Zevenslaper is een leuk, hardcover, prentenboek om met kinderen de lente in te luiden. Erg leuk dat er veel verschillende dieren in het boek voorkomen, ook dieren die minder bekend zijn! Het is een grappig en vrolijk boekje om voor te lezen. De illustraties zijn prachtig en kleurrijk. Ik heb er samen met de kinderen al meerder keren van genoten.

Auteur: Sabine Bohlmann
Illustraties: Kerstin Schoene
Uitgever: De Vier Windstreken
Prijs: € 14,50

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op
wakker worden kleine Zevenslaper (4 – 6 jaar)
Getagd op: