Uren heb ik vroeger besteed aan het maken van strijkkralen. Ik vond het heerlijk om te doen, nergens aan denken maar lekker de strijkkralen uitzoeken en daarna een mooie creatie maken op het plankje. De SES Strijkkralen mini´s zijn hier in huis favoriet.

strijkkralen in mini formaat

Ik kan dit blog kort houden want iedereen kent volgens mij wel de strijkkralen die al generaties lang mee gaan 🙂
Ik merk dat de kinderen van 3 tot 5 jaar het prettig vinden om deze kleine SES Strijkkralen mini´s te maken. Dat kan ik begrijpen. Hun spanningsboog is nog niet zo groot. Door het formaat van deze mini’s set is het een perfecte activiteit voor peuters en de beginnende kleuter.
Ik merk dat de grotere platen voor oudere kinderen meer aantrekken doordat er grotere creaties met meer uitdaging gemaakt kunnen worden.

goed voor de fijne motoriek

Een aantal keer per week vragen de kinderen of ze aan de slag mogen met strijkkralen. Dat mogen ze natuurlijk (bijna) altijd. Het is een goede oefening van de fijne motoriek en ook hun concentratie wordt erdoor gestimuleerd. Daarnaast ontstaan er altijd erg gezellige gesprekjes aan tafel, waar ik dan weer erg blij van word!

De doos bevat 8 leuke mini’s waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten gaan. Hieronder show ik een aantal prachtige creaties 😉

hoe strijk je strijkkralen?

Als de creaties af zijn komt HET moment….. de strijkbout moet aan en ik moet de mooie creaties aan elkaar laten smelten. De druk voel ik op mijn schouders…. brrr! 9 van de 10 keer gaat het gelukkig goed en is de gemaakte creatie mooi aan elkaar gesmolten. Ik hoor vaak moeders die erg tegen deze taak op zien. Het valt echt mee. Zorg ervoor dat je het meegeleverde folie ertussen legt (is deze verdwenen? Geen paniek! Bakpapier voldoet ook prima) en dat je de strijkbout even goed aanduwt op elk plekje. Dan kan het bijna niet mis gaan. Ik doe altijd ook even de andere kant om de boel net wat steviger te houden. Ik kocht eerder een keer de kerst strijkkralen van de action, daar merkte ik dat goedkoop toch wel duurkoop kan zijn soms. De strijkkralen creaties wilde maar niet goed aan elkaar plakken waardoor de creaties helaas mislukt waren en uiteindelijk in de prullenbak belande. Deze ervaring heb ik met de kralen van SES Creative niet gehad.

Gebieden: Fijne motoriek, concentratie

-punt:   Kleine onderdelen. Hou altijd toezicht.
+punt: Zeer goed voor de pincet greep/ fijne motoriek.

Merk: SES Creative
Prijs: €10,24  (bol.com)
Leeftijd: 3+ jaar
Tijdsduur: verschillend.

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

SES Strijkkralen mini´s (3+ jaar)
Getagd op: