onze ervaring met het Quattro bamboe spel - hape - ervaringWie is er niet groot mee geworden: 4 op 1 rij! Weet je nog? Die rood, gele blokjes die je in dat praktische blauwe rekje moest stoppen. Om de beurt. Het doel is (zo zegt de naam van dit spel al) om vier stenen op één rij te creëren. Hape doet dit ouderwetse gezelschap spel een nieuw jasje aan met de Quattro bamboe spel.

Duurzaam speelgoed bij Felicia’s Choice

Ik kwam in contact met Felicia’s Choice waar de Quattro bamboe te koop is. Ik moest me inhouden om niet los te gaan in deze super toffe webshop. Onderstaande
tekst haalde ik van de website van Felicia’s Choice af. Ik kan me er volledig in vinden! Twee jaar geleden deed ik heel veel speelgoed de deur uit. Sindsdien vind je vooral geluidloos, fantasie prikkelend materiaal in ons huis. De kinderen vermaken zich met veel minder (spel)materiaal een stuk beter, minder ruzie, minder rommel. Meer gezelligheid, meer overzicht!

Met de geboorte van mijn dochter begon ook mijn zoektocht in het ouderschap en alles wat daar bij komt kijken, waaronder dus ook speelgoed en baby- en kinderproducten.
Ik kwam er al snel achter dat veel speelgoed en andere producten niet duurzaam zijn. Daarnaast zijn deze producten schreeuwerig, fantasieloos en bovenal bevatten ze vaak gevaarlijke stoffen. Al met al niet iets wat je graag aan je kind wilt geven.
De vraag naar duurzame producten die je wel met een gerust hart aan je kinderen zou willen geven wordt gelukkig steeds groter. Om aan deze vraag tegemoet te komen ben ik deze webshop gestart.

 

Quattro bamboe; vier op een rij in modern, duurzaam jasje

Dit moderne 4 op 1 rij spel van Hape zit in een volledig nieuw, duurzaam en modern jasje. Hape luistert met de Quattro bamboe naar de wensen van nu.
Dit spel is volledig gemaakt van bamboe en stof. De stokjes buigen mee, dat vonden de kinderen hier erg grappig. De toegevoegde blaadjes boven aan de bamboe stokken zorgen voor een leuk extra effect.  Er is gebruik gemaakt van 2 groene kleuren. Passend bij het thema. Licht groen en donker groen.

Leuk en leerzaam spel voor kleuters onze ervaring met het Quattro bamboe spel - hape - ervaring

Het Quattro bamboe spel staat op de website van Felicia’s Choice aangegeven als geschikt vanaf 3 jaar.  Ik heb dit spel met 3 jarige, 4 jarige en 5 jarige gedaan.
De 3 jarige vind het erg leuk om de rondjes te sorteren op kleur en ze erop/eraf te doen. Maar het inzicht ontbreekt om dit spel te spelen met het doel dat het heeft, vier op een rij maken. Mijn 4 jarige werden er steeds beter in wanneer we het vaker speelde. Echter was ook voor hun dit spel nog best lastig. Een passend beeld bij deze leeftijd is dat ze zich focussen op hun eigen activiteit, ze hebben nog niet voldoende overzicht (en besef) om ook de tegenspeler in de gaten te houden. Dat maakt het nog lastig. Zoals ik eerder zei merkte we wel degelijk vooruitgang hierin nadat we het spel vaker met ze speelde.

De 5.5 jarige kon het spel prima spelen terwijl hij mijn activiteiten ook in de gaten hielt. Dat maakt het spel dan direct een stuk leuker en meteen ook ingewikkelder 😉

Gebieden:  Gezelschapsspel, concentratie, overzicht

-punt: Geen
+punt: Duurzaam, kleurrijk en uitdagend materiaal

Merk: Hape
Prijs: € 31,99
Leeftijd: 4+
Speelduur: ca. 5 minuten
koop hem hier op de website van Felicia’s Choice

*Wat ik jullie echt nog even wil laten zien zijn deze super toffe bloemschik bloemen. Ik vind ze ge-wel-dig!

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

Quattro bamboe spel- hape ( 4+ jaar)
Getagd op: