Kinderen vinden kleien geweldig. Ik haal het wekelijks uit de kast tijdens mijn opvang uren. Hoe tof is het als je een eigengemaakte creatie om kunt toveren naar een bewegend exemplaar? Vroeger waren dit gedachtespinsels maar nu is het werkelijkheid! Hasbro komt met de Play-Doh Touch!

De Play- Doh Touch is een complete set. Alles wat je nodig hebt zit in de doos.  Wat is de inhoud: Breng ze tot Leven Studio, 5 digitale figuurstempels, 5 digitale actiestempels, 4 gereedschapjes, 15 steekvormpjes, 7 potjes Play-Doh boetseerklei en handleiding.  Daarnaast heb je een tablet/telefoon etc nodig waarop je de bijbehorende app kunt installeren.

Door de klei in de bijgeleverde vormpjes te drukken creeer je een personage. Leg dit figuur op de breng ze tot leven studio en maak een foto vanuit de app. Zodra dit goed gegaan is heb je een personage welke tot leven gekomen is.  Met dit personage kun je een virtuele wereld doorlopen. De kinderen in mijn opvang en zeker ook mijn eigen vijfjarige vinden het geweldig om ermee bezig te zijn.

Hoe tof is het dat je eigen gemaakte figuurtje tot leven komt?! En dat niet alleen je wandelt daarna een sprookjesachtige wereld door met je eigen gemaakte Play- Doh personage. De poppetjes verplaatsen zich door met je vingers te swypen. Onderweg kom je allerlei acties tegen waarmee je weer een creatie kunt creeeren waarna je extra personages, acties en werelden vrij kunt spelen.

Mijn dochters vinden het ook erg leuk om zonder de klei met de app te spelen. De personages worden opgeslagen en bewaard dus ook zonder de Play- Doh Touch kit kun je spelen met de app. We zijn nu bijna een maand verder en het blijft uitdagend. Zeker een aanrader dus.

Gebieden: creatief, fantasie

-punt: Geen
+punt: Uitdagend en afwisselend

Merk: Hasbro
Prijs:  32,99 (bol.com)
Leeftijd: 4+

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

Play-Doh Touch (4+ jaar)