Afgelopen jaar mochten wij de Creall klei uitproberen, dut keer is de klei van Play-Doh aan de beurt. Wij mogen de Play-Doh bij de tandarts set testen. Ik heb de Play-Doh klei voor mijn opvang EN eigen kinderen nog niet eerder in huis gehad. Dus zowel de kinderen als ik zijn erg benieuwd!

Play-Doh bij de tandarts; op een speelse manier kennismaken met de tandarts

Play- Doh bestaat al jaren. Ik weet nog dat ik er als kind graag mee speelde. Wat mij vooral bij is gebleven is de geur van de klei. Oh die vind ik zo lekker!
Wat de kinderen natuurlijk erg aanspreekt zijn alle vrolijke, mooie en diepe kleuren. Bij de Play-Doh bij de tandarts set zitten 3 potjes wit, 1 potje groen en 1 potje rood. Natuurlijk zijn vooral die 3 potjes wit erg noodzakelijk: de tanden en kiezen moeten daarvan gemaakt worden!
Toen we de set aan het openmaken waren grepen de kinderhandjes meteen naar het gezicht. Erg leuk dat het door deze toevoeging voor de kinderen erg werkelijk wordt. Door het malletje konden er meteen tanden gemaakt worden. Twee tegelijk dus het gaat nog snel ook. Voor vandaag vonden ze het voldoende dat alleen de onderste rij tanden gevuld waren. Al snel werden er gaatjes geboord en weer opgevuld.

Beugel zetten, gaatje boren en tandenpoetsen

Toen ik ze vertelde over de mogelijkheden van het maken van een beugel wilde ze natuurlijk meteen een beugel maken. Dus ook de rode en groene potjes gingen open. Door het handige rollertje zijn de blokjes voor de beugel snel gemaakt. Dat is nog een leuke bezigheid om te doen ook! Rollen, rollen, rollen… en klaar! Daarna nog een rood draadje eroverheen en klaar is de beugel.


Natuurlijk moeten tanden ook gepoetst worden. Ook hieraan is gedacht. In de bijgeleverde tandenborstel zit ook een mal waarin tandpasta gedaan kan worden. De tanden van onze meneer zijn al meerdere malen goed gepoetst. “Mama, dit is heel leuk!” zei een van mijn meiden. Ik denk dat je dan je doel behaald hebt en Hasbro met de Play-Doh bij de tandarts set een leuke, educatieve aanvulling heeft in de Play-Doh collectie.

Lang geboeid door de vele toevoegingen en mogelijkheden

Ik als ouder vind het erg leuk dat kinderen door deze set op een speelse manier kennis kunnen maken met de (mogelijke) handelingen bij de tandarts. Ik merk dat door de verschillende mogelijkheden ze lang(er) geboeid zijn in het spelen met de klei. We hebben de set nu al meerdere keren erbij gepakt en dan spelen ze er ruim een half uur mee. Leuk is ook de verhalen die erbij los komen, zo zei een van onze meiden “Mama deze meneer heeft heel veel geduimd en nu moet hij een beugel.” heerlijk toch?!

Gebieden: Creatief, rollenspel, motoriek

-punt: Geen
+punt: Een set die aansluit op de belevingswereld van het kind. Ze leren de handelingen bij een tandarts.

Merk: Play-Doh (hasbro)
Prijs: €21,99
Leeftijd: 3+ jaar

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

Play-Doh bij de tandarts (3+ jaar)
Getagd op: