PL-UG Play Kit
Enkele maanden geleden schreef ik over mijn (opvang)kinderen die graag hutten bouwen. Dit is nog steeds het geval. Ik kwam de PL-UG Tent Kit tegen via een collega.  En deze trok direct mijn aandacht. Zou deze tool het tenten maken echt zo makkelijk maken als dat het product doet vermoedden? Dat moest natuurlijk getest worden! En wie kunnen dit beter testen dan mijn eigen kleine tentenbouwers! Ik kwam na wat google zoekwerk uit bij de webshop van speelgoedparade.nl. Wat een heerlijke site om op rond te neuzen!

Vorige week was het dan zo ver. Ik haalde de set uit de kast en vertelde wat er met deze handige set gedaan kon worden. Meteen hele enthousiaste gezichtjes.
Ik was nog steeds wat terughoudend… Ik heb wel vaker zuignappen gezien die helemaal niet prettig blijven hechten, om maar even een voorbeeld te noemen. MAAR! Na een heftige test periode waar ze alle tools flink getest hebben kan ik zeggen dat deze PL-UG Tent Kit een ecthte MUST is om in huis te hebben. Zeker wanneer je net als mij, huttenbouwers in je bezit hebt 😉

De PL-UG Tent Kit word geleverd in een vrolijk gekleurde doos. De afbeeldingen op de doos laten je als volwassene al zin krijgen om ermee aan de slag te gaan. De kit bevat 2 zuignappen, 2 haken en 2 bankschroeven. De haken kun je gebruiken om (plat liggende) stoelpoten, om verwarmingsbuizen, om handgrepen van kastjes etc. De schroefklemmen zetten de kinderen overal voor in; aan de tafel, de stoelen, het aanrecht blad, de deurklink, het traphekje. Ze hebben al vele plekken gehad in ons huis. De zuignappen vonden hun plekje op de keukendeur, het raam, de oven en…  de vloer. Al kwamen ze er al snel achter dat dat laatste geen slimme zet was ;).  De doeken die de kinderen willen gebruiken voor het maken van de hutten zijn eenvoudig door de daarvoor bestemde tools te trekken.

Ondanks dat de PL-UG Tent Kit van plastic materiaal is, is het erg stevig. De kinderen kunnen het eenvoudig zelf gebruiken en de bevestigen werkt echt goed.  Zoiets simpels maar zo’n waardevolle toevoeging in mijn opvang! Ik kan het iedereen aanraden.

Bekijk hier een filmpje van de basis PL-UG Tent Kit.

Gebieden: Samenspel, fantasie, constructie

-Punt: Nog niet gevonden.
+Punt: Door deze tool kunnen er overal tenten/hutten gebouwd worden.

Merk: PL-UG
Prijs: €19,95
Klik hier voor een directe link naar het artikel op de website van speelgoedparade.nl

 

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

PL-UG Tent Kit (3+ jaar)
Getagd op: