Verven is iets wat alle kinderen leuk vinden. Waterverf of plakaatverf dat maakt ze vaak niet eens uit. Wij mochten de verven zonder verf set testen van SES Creative. Verven zonder knoeien Zeer regelmatig vragen de kinderen mij of ze mogen verven. Ik heb behoorlijke creatieve kindjes in mijn opvang en ook de vriendinnetjes van mijn meiden knutselen graag. Ik stimuleer dat alleen maar! Echter komt deze vraag soms op een onhandig moment. Lees: 15 minuten voor we de oudere kinderen uit school moeten halen, bijvoorbeeld. Hoe handig is deze kleuren met water set van SES dan?!

kleuren met water – SES Creative

Ik had de kindjes al helemaal met schort EN placemat aan tafel zitten klaar voor een verf activiteit toen ik besloot de verven zonder verf set erbij te pakken. De aanbevolen leeftijd is 1 – 4 jaar. Ik had 2 meiden van 3 aan mijn tafel zitten. Ze kregen van mij een verfkaart en een kwast. Terwijl ik het water erbij pakte vroegen ze me steeds waar de verf bleef. Ik heb het bakje water op tafel gezet en ze verteld dat er geen verf nodig was. Dat is gek! Verven zonder verf… Creatief bezig zonder vies te worden Ze keken me wat raar aan maar besloten toen hun kwast nat te maken en toch maar eens wat te proberen. Zodra het water de platen (er worden 4 verschillende meegeleverd) raakt veranderd deze in kleur. Prachtige variërende kleuren. Ik had eigenlijk de snoetjes moeten filmen: geweldig! De verwondering was er vanaf te lezen. Eerst heel voorzichtig binnen de lijntjes, maar al snel ook daarbuiten want ook de achtergrond kleurt mee. Kleuren met water… en toch hebben de kinderen het idee dat ze aan het verven zijn door gebruik van de kwast.

Herbruikbare kaarten

De kaarten klaar? Na ongeveer 5 a 10 minuten zijn ze weer opnieuw bruikbaar. Beetje afhankelijk hoeveel water en gebruikt is. De eerste keer hebben ze werkelijk 4x dit proces doorlopen. Ze vonden (en vinden) het heel leuk! Inmiddels zijn de kaarten zeker 10x opnieuw nat gemaakt en weer opgedroogd. 1x zijn ze erg nat geworden (een iets te enthousiast meisje hihi) waardoor de kaarten iets omkrullen en ze voelen wat kwetsbaarder aan dan toen ze ongebruikt waren, maar ze zijn nog steeds prima te gebruiken. Verven met jonge kinderen Ik ben erg enthousiast over deze kleuren met water set van SES Creative. Ideaal om even tussendoor te doen zonder dat er kans is op vies worden. Maar ik vind dit ook een fijne set om de allerkleinste kennis te laten maken met verven. De verf beweging leren ze op deze manier en er is geen risico op verf in mondje. De SES My First lijn is trouwens een van mijn favoriete uit hun lijn. Er wordt zo goed ingespeeld op de behoeften van het kind. Op een speelse manier lieren ze heel veel technieken.  Door de prijs (€7,99) is het ook nog eens een erg leuk verjaardagscadeautje!

Gebieden: creatief

-punt: geen
+punt: ideaal dat er geen verf nodig is.
Merk: SES Creative
Prijs: €7, 99
Leeftijd: 1 – 4
Tijdsduur: ca. 10 minuten

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

kleuren met water (1-4 jaar)
Getagd op: