voorleesboek verjaardagEerder al schreef ik over het boek hoeveel nachtjes tot kerstmis van uitgeverij De Vier Windstreken. Deze reeks is uitgebreid met het boek hoeveel nachtjes tot mijn verjaardag. En omdat de kerst variant bij ons zo enthousiast ontvangen werd was ik erg blij dat wij ook dit boek mochten uitproberen!

De Vier Windstreken heeft prachtige prentenboeken op hun website staan. Ik heb er al 6 op mijn wensenlijstje staan.
De reeks van “de mooiste vis van de zee” en “het kleine ijsbeertje” blijven mijn favoriet. Ook deze zijn via de webshop aan te schaffen.

Onze eigen kinderen worden in mei 4 jaar, vier worden is iets magisch, niet eens zo zeer voor de kinderen zelf. Wel voor de mensen om hun heen. Mama die stiekem al uitkijkt maar anderzijds ook weer op ziet tegen de eerste schooldag, familie die steeds weer vraagt of ze al naar school toe willen. Dus of ze nu willen of niet, er word al flink aan hun verjaardag gedacht. En dan komt dit boekje natuurlijk goed van pas, alleen is het niet nog maar drie nachtjes (gelukkig niet! 😉 maar nog enkele weken)…

Maar nu terug naar het boek hoeveel nachtjes tot mijn verjaardag. Een boek waar we weer worden mee genomen in de speelse wereld van Pip het ongeduldige beertje. Het boek heeft enorm veel herkenning voor de kinderen door het kerstmis boek dat we eerder gelezen hebben. Ik merk dat de kinderen dit erg prettig vinden. Ze zijn echt om dit kleine beertje en de zielige papa Brom (met heel veel geduld) gaan geven.

“Op  een zonnige ochtend, als de vogels vrolijk fluitend de wereld wakker zingen, klimt Kleine Pip uit bed, rent de kamer door en…” Zo start het verhaaltje. Pip denkt deze vroege morgen dat vandaag zijn verjaardag is. En de slaperige papa Brom vliegt uit bed en krijgt de schrik van zijn leven omdat hij nog geen voorbereidingen gedaan heeft…. De kinderen moeten er om lachen, zeker wanneer ik heel actief voorlees en papa Brom na doe liggen ze in een deuk. (Zal ik het zo gek doen? of is het gewoon grappig?)

Het blijkt een foutje te zijn van de kleine Pip, zijn verjaardag is pas over DRIE nachtjes slapen. Wederom beleven Papa Brom en de kleine Pip allerlei avonturen in de loop naar de echte verjaardag van Pip. voorleesboek verjaardag

Het boek zit weer vol met prachtige illustraties. Dat begint al op de mooie (hardcover) voorkant van het boek. Niet alleen de kinderen, ook ik kijk mijn ogen op elke pagina weer uit. Ik vind het een genot om naar te kijken en lees maar wat graag voor uit dit boek! Elke keer als we het weer lezen of het nu met meerdere kindjes aan tafel, of met z’n drietjes knus op de bank is, zien we nieuwe dingen op de afbeeldingen.

Volgens de website zou het boek vanaf 4 jaar echt geschikt zijn, ik heb het voorgelezen aan een meisje van 2.5 jaar en ook deze genoot van het verhaaltje. Dus ook vanaf 3 jaar is het zeker al aan te raden.

Uitgever: De Vier Windstreken
Schrijver: Mark Sperring
Illustraties van: Sébastien Braun
Prijs: €13,95
leeftijd: 2,5+ jaar

** WINACTIE ** WINACTIE ** WINACTIE **
Ook dit keer mag ik weer een exemplaar weg geven met een like actie!
Laat hieronder een reactie achter EN (wanneer je dit nog niet gedaan hebt) like de facebook pagina van getestspeelgoed.nl (blijf je meteen op de hoogte van alle ontwikkelingen op het gebied van vermaak voor kinderen) om kans te maken op dit prachtige prentenboek.   Bij 800 likes gaat dit feestelijke boek verzonden worden aan een van de personen die beide acties uitgevoerd heeft!

* Winnaar word zowel onder dit bericht als op Facebook bekend gemaakt. Waneer er 48 uur na bekendmaking niet gereageerd is ben ik
genoodzaakt een andere winnaar te kiezen.
** Deze win actie is in samenwerking met uitgeverij De Vier Windstreken, like ook hun pagina om de mooiste boeken in hun shop te volgen!

 

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

hoeveel nachtjes slapen tot mijn verjaardag (2.5+ jaar)
Getagd op: