ervaring met geluiden memoryKennen jullie het spel memorie? Ja toch? Vast wel! Wie is daar niet groot mee geworden. Ook hier in huis is het een graag gespeeld spelletje.
Wij mochten van Empie’s een nieuwe variant van dit jaren oud spelletje testen: geluiden memory.

Ik heb het wel eens voorbij zien komen bij een collega gastouder. Dan vroeg ik me af of het wel iets was. Want hier in huis is het zelden stil. Dus zou dat dan wel werken? Zou je die geluidjes dan wel horen? Of zal het een flop worden en beland het spel na één keer gebruiken in de kast? Nieuwsgierig was ik wel.

Toen ik via Facebook in contact kwam met Empies werd ik toch wel erg enthousiast dat ik van hun de geluiden memory mocht testen. Het is een houten variant. Dat spreekt mij al erg aan. De 12 potjes hebben een draaideksel die je eenvoudig kunt openen. In 6 potjes zit wisselend materiaal(steentjes, belletjes, rijst, kraaltjes, kraal, blokje), de andere 6 bevatten allemaal ook een van dezelfde materialen.

ervaring met geluiden memory

Ik heb het spel geïntroduceerd en met 4 kinderen (3 jaar, 4 jaar, 4 jaar en 5 jaar) ben ik het gaan spelen. Vier kinderen, dus genoeg geluiden om te testen of mijn vermoedden (dat je dit spel mogelijk slecht hoort) klopt of dat ik dit helemaal mis heb. Ik kan jullie direct zeggen: Dit had ik mis. Ondanks de enthousiaste kinderstemmetjes kun je de geluiden prima horen. Het voordeel is ook dat de kinderen op het moment dat er iemand aan de beurt is zelf al erg stil worden. Dit is natuurlijk ook slimmer om de geluiden memory goed te kunnen horen. Je moet echt goed luisteren bij sommige. Zelfs ik kan er 2 maar moeilijk uit elkaar houden, en mijn gehoor is afgelopen week nog getest en was uitmuntend hihi. Dan is het heel handig dat er even een dopje los gedraaid kan worden en je even kunt spieken.

ervaring met geluiden memory

We hebben de geluiden memory nu enkele weken in huis en het is een spel waar ze regelmatig om vragen. Ik vind het een ideaal spel om even tussendoor te doen.
De potjes zijn zijn snel klaargezet en het spel heeft geen lange tijdsduur. Daarnaast is het handig dat je de deksels kunt openen. Zo kun je er ook ander materiaal in doen om voor afwisseling te zorgen.

 

Empies is een webshop welke alleen via Facebook te volgen is. Bestellingen kun je ook per email doen.
De pagina is zeker het volgen waard. Zeker wanneer je een voorkeur hebt voor hout spelmateriaal. Ik heb er nu al een aantal keer rond gekeken en zie erg leuke aanvulling voor mijn opvang. Dit konijnenhokje bijvoorbeeld, daar zouden hier heel leuke rollenspellen mee afspelen. Of de welbekende regenboog, maar dan alleen goedkoper (en minder delen).

Prijs: €24,95
Leeftijd: 3+
Tijdsduur: ca 10 minuten
aantal spelers: 2-4

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

geluiden memory (3+ jaar)
Getagd op: