Post voor de Droomdeurtje Fee

Een aantal maanden geleden kwam ik op de Facebook pagina van Droomdeurtjes terecht en bij het zien van die leuke, lieve, schattige Droomdeurtjes was ik meteen verkocht. Maar…. ik kan het wel leuk vinden, de kinderen moeten dit ook vinden. Zo bleef ik een paar maanden door  twijfelen wanneer ik steeds weer die leuke foto’s voorbij zag komen. Het ziet er we ECHT heel leuk uit! En toen hakte ik de knoop door, ik bestelde een Droomdeurtje. De Elfenroze variant zou onze kant op komen…

Droomdeurtjes: het verhaal

De meiden wisten nog van niks en ik bleef maar naar de brievenbus kijken. Wat was ik nieuwsgierig. Toen het pakketje binnen was voelde ik me net een kind in de snoepwinkel. Oeh! Ik kon niet wachten. Ik bevestigde het deurtje en ook de Droomdeurtjes welkom set kreeg meteen een plekje. Wat een schattig resultaat, vinden jullie niet?

Die middag vertelde ik de meiden het verhaal van dit Droomdeurtje:
“Er is een hele mooie plek, waar heel veel lieve elfjes en draakjes wonen. Deze elfjes en draakjes helpen de kinderen in de mensenwereld. En weet je hoe deze plek heet? Het Droombos. Het is niet altijd zo geweest. Het begon allemaal lang geleden met een klein Elfje dat Puck heet. Puck is een heel klein, lief en ondeugend elfje, ongeveer zo groot als je hand.”

Zo begint het verhaal. De meiden waren geboeid aan het luisteren. Ze werden helemaal meegezogen in het verhaal. En hun fantasie maakte het nog levendiger. Zo geweldig leuk om te zien! Ik geniet er nog steeds van!

Droomdeurtjes helpen bij verwerking door in te spelen op inlevingsvermogen

Samen het Droomdeurtje bekijken

Ik wil jullie graag een pedagogische stukje toelichten achter de Droomdeurtjes. Wanneer het kind een kleuter wordt is het magische denken sterk aanwezig. Om een voorbeeld te geven: Rond deze leeftijd kan het kind zich ontzettend inleven in het Sinterklaas verhaal. Dit magische denken, waarbij kinderen een groot fantasie hebben en echt geloven in het bestaan van bijvoorbeeld Sinterklaas, geeft ze een groot inlevingsvermogen. De kinderen geloven bij het horen van het verhaal van het elfje en de draak dan ook echt in het verhaal. En dat door het bijgeleverde sleuteltje er een elfje of draakje in hun Droomdeurtje komt wonen.

“Droomdeurtjes bevorderen het inlevingsvermogen, de fantasie en creativiteit van kinderen al vanaf zeer jonge leeftijd. Zo maken ze van de deur en de omgeving een veilige plek die ze zelf kunnen decoreren. Het decoreren stimuleert naast de creativiteit ook de motoriek.”

In het begin zal het kind voornamelijk tekeningen aan het vriendje richten maar wanneer het kind leert schrijven zal het ook geschreven briefjes in het brievenbusje stoppen. Dit is meteen een goede oefening voor schrijfvaardigheid en leert kinderen hun gevoelens en emoties te verwoorden. Iets wat erg belangrijk is voor het kind om zich te kunnen uiten.

Droomdeurtjes zijn een fijne aanvulling voor (hoog) gevoelige kinderen

Droomdeurtjes uitbreiding: vriendschapskoker goud

De Droomdeurtjes zijn uitermate geschikt voor het verwerken van alledaagse gebeurtenissen, maar ook bij gebeurtenissen waar heftige emoties bij komen kijken kan het vriendje helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ernstig ziek persoon, verlies van een dierbare of een scheiding. Door het Droomdeurtje maak je het als opvoeder makkelijker voor het kind om te communiceren en zich te uiten.

De Droomdeurtjes zijn dan ook erg aan te bevelen voor gevoelige kinderen, door hun droomvriendje kunnen ze zich uiten, dingen verwerken en dit helpt ze hun emoties beter te sturen en uiten waardoor het emmertje minder snel zal overlopen. Het is dan ook een vaak gebruikt iets door kindercoaches en ook zeker aan te raden voor iedereen die met kinderen werkt en op een leuke manier op de fantasie van kinderen wil inspelen.

Droomdeurtjes: leuke uitbreidingssets

De eerste nacht sloop ik de kamer op, stilletjes haalde ik alle neergelegde creaties weg en ook het sleuteltje borg ik hoog op. In ruil voor deze spulletjes legde ik de vriendschapskoker neer. Zo gaaf hoe alles is uitgewerkt en gerealiseerd! In dit kokertje zit een beetje goud elfenstof en een briefje waar je de naam van het kind op kunt noteren. Er wordt verteld dat het vriendje het huisje heeft gevonden en ze maken een aantal afspraakjes, o.a. dat het vriendje er altijd voor het kind zal zijn en het kind al zijn/haar angsten bij het vriendje kwijt kan. Maar ook beloofd het vriendje dat het alle creaties bewaard. Dat is denk ik nog de meest waardevolle belofte.  Fenne zei zo mooi “Mam, dan maak ik heel veel dingen. Dan heeft het Elfje een heel mooi huisje van binnen”.  Echt waar, ik blijf me verwonderen over hoe serieus ze dit nieuwe vriendje nemen, ze leven zich echt helemaal in!

Droomdeurtjes uitbreiding: Goed gedaan kaartjesIk bestelde ook deze goed gedaan post. In dit schattig klein blikje zitten 11 kaartjes met complimenten. Zoals we allemaal weten geven

 

complimentjes een boost voor het zelfvertrouwen. Ik borg ze veilig op, dacht ik, zodat ik de meiden hiermee kon verrassen. En echt geloof het of niet, Ninthe komt een paar dagen later met deze kaartjes aangelopen…. “Mam, dit moeten we ook aan het elfje geven!” en ze stopt het in de brievenbus. Ik laat het maar zo. Ik zie wel hoe ze er morgen op reageren. En echt weer zoiets moois gebeurde. De meiden openen hun ogen de volgende morgen en kijken direct naar het Droomdeurtje. “Mam! KIJK!” enthousiast komen ze onze kamer op gevlogen. Ninthe is helemaal blij want het Elfje heeft de kaartjes gevonden en ze hebben er nu eentje terug gekregen van het elfje. Ze willen meteen weten wat er op staat. Probleem opgelost 😉

Ninthe en Fenne zijn er tot nu toe echt heel blij mee, ze hebben de laatste dagen niet zo fijn geslapen door vervelende dromen en nu kan het nieuwe vriendje deze dromen wegnemen en omruilen voor fijne dromen. Elke dag worden er creaties gemaakt en soms gaan ze overdag zelfs al kijken of het vriendje hun post al gevonden heeft.

“En zo gebeurde het dat alle elfjes en draakjes uit het droombos op zoek gingen naar deurtjes. En ze vonden er heel veel! Iedere dag komen er nieuwe deurtjes bij en dat is helemaal niet erg, want er zijn net zoveel elfjes en draken als dat er kindertjes zijn.”

De Droomdeurtjes zijn vanaf vandaag in mijn eigen webshop te bestellen in de kleuren Wolkenblauw, Drakengroen en Elfenroze.
Omdat ik zo enthousiast ben en iedereen van dit leuks wil laten meegenieten geef ik bij de eerste 5 Droomdeurtjes bestellingen een gratis setje goed gedaan post cadeau! Je shopt alles hier.

* Of het Droomdeurtjes concept ook voor jouw kind aanslaat kan ik natuurlijk niet garanderen.
Gemiddeld geniet een kind tot ca 9 jaar van alle aandacht die het van het vriendje krijgt.

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op
Droomdeurtjes onze ervaring (4+ jaar)
Getagd op: