Ik heb twee meiden, niet vreemd dat prinsessen hier nogal de boventoon hebben in gesprekken en rollenspellen. Mij hoor je niet klagen trouwens 😉
De meiden vonden het dan ook helemaal leuk toen ze van Hasbro een Disney Princess Creative Kapsalon set toegestuurd kregen.

Dinsey personages Ariel en Rapunzel in de kapsalon

De Disney Princess Creative Kapsalon ziet er fantastische uit! Wanneer hij in de doos zit vinden de meiden het al een plaatje. Ze kunnen niet wachten tot hij open gaat. Ik heb er mijn bedenkingen bij, kan me er nog weinig bij voorstellen en vooral betwijfel ik of dit iets is waar veel mee gespeeld zal gaan worden…..
Samen maken we de doos open, ik heb gemerkt dat het beter (lees: rustiger) werkt wanneer ik ze erbij betrek. Doe ik dat niet heb ik twee stuiterballen naast me staan hihi.

Ervaring Diney Princess Creative KapsalonMomenteel leeft Ariël heel erg in huize Frederiks, dus we kiezen voor de set van Ariël. Wat ziet ze er prachtig uit. Ik laat de meiden een clipje uitkiezen en bevestig daaraan de gekozen kleur haarextension. Daarna kan de clip in het haar geklikt worden. Er zijn acht extensions meegeleverd. Allemaal hebben ze onderaan een plastic figuurtje hangen. Dit figuurtje moet bevestigd worden in de machine. Zit hij goed? Dan kan er aan het draaiwiel gedraaid worden. Langzaam aan zie je het lint loslaten en veranderen van lint naar een extension. “Wauw! hij doet het mama!” riepen ze vol verbazing. Erg leuk natuurlijk. Al snel was hun enthousiasme even weg. Er ging iets mis en hierdoor wilde het lint niet meer verder. Dit kregen we helaas niet opgelost. Dus we besloten een nieuwe kleur te kiezen. Dit ging wel goed, wat hadden ze er een plezier mee! Ze vonden het heel erg leuk om aan het draaiwiel te draaien en het lint te zien veranderen van lint naar haarextension.

Haarextensions op, speelplezier nog lang niet!

Maar toen kwam het punt waar ik benieuwd naar was…. Wat als die acht haarextensions op zijn? Kijken ze er dan nog wel naar om?
Ja! Dat doen ze. Nu na n kleine 3 weken spelen ze er nog steeds graag mee. De extensions doen ze nog steeds om en om in het haar van Ariël. Inmiddels zijn ze een stuk minder mooi (lees: de draden zijn door elkaar gegaan) maar dat lijkt de meiden niet uit te maken. De klipjes gebruiken ze ook graag zonder extensions en ze vinden het helemaal leuk om Ariël in de stoel te zetten en haar haren mooi te kammen met de bijgeleverde borstel. Ze ligt bij de andere Barbies en mag hier heerlijk tussen mee spelen.

Gebieden: Fantasie, rollenspel

-punt: Ik als ouder vind het jammer dat je maar 8x extensions kan maken en het daarna voorbij is w.b.t. het draaiwiel. Het leuke van dit pakket is hierdoor maar van korte duur. Ook al blijven de kinderen zich hierna nog wel heel lang met de pop zelf vermaken.
+punt: Lijkt net de echte Ariël. Wanneer de extensions op zijn kan Ariël nog gebruikt worden in rollenspellen etc.

Merk: Hasbro
Prijs: € 34,95
Leeftijd: 5+ jaar
Klik hier voor het Disney Princess Creative Kapsalon op de website van Hasbro (Engelstalig).

♥♥ WINACTIE ♥♥
Wij mogen van Hasbro ook een mooie Disney Princess Creative Kapsalon weggeven! Wie wil jij de mooie Rapunzel cadeau doen?
Wil jij kans maken? Laat dan in dit facebook bericht  weten voor wie jij hem wil winnen. Meedoen kan tot vrijdag 13 januari 20.00 uur.

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

Disney Princess Creative Kapsalon (4+ jaar)
Getagd op: