Onze meiden hebben al heel vaak enthousiast naar de reclame van Fisher Price nieuwe speeltje: Co de Rups gekeken. “Mam! Die willen wij!” Kwam er dan vaak achteraan. Ik moet bekennen, ik was er ook wel nieuwsgierig, net als vele andere bleek al snel.

Co de Rups van speelgoedmerk Fisher-Price

Zou Co de Rups in de praktijk net zo leuk zijn als de reclame doet overkomen? Wij mochten dit uitproberen. Daar waren heel wat kinderen hier erg blij mee.
Toen Co de Rups binnenkwam en ik hem uitgepakt had besloot ik hem op de grond neer te zetten. Eens kijken wat de kinderen ermee gingen doen. Op dat moment waren alleen mijn eigen twee meiden van 4,5 jaar aanwezig. Nou ze wisten er wel raad mee.

Co-de-Rups is een van de nieuwe Denken & Leren speeltjes van Fisher-Price. Dit speelgoed gaat een stap verder dan het leren van ABC’s en 1-2-3-‘s: het leert kinderen zelfstandig denken. Elk speeltje stimuleert vaardigheden voor de 21e eeuw, zoals nieuwsgierigheid, experimenteren en probleemoplossing op manieren die kinderen nog niet kenden. Uw kleintje ontdekt spelenderwijs steeds weer nieuwe mogelijkheden. Stimuleert de leergierigheid, nu en later.

Co de Rups: geluiden en mooie kleuren

De prijs kan ik begrijpen wanneer ik het elektronisch deel van Co de Rups zie. Eke onderdeel kun je koppelen door middel van usb, dat ziet er echt super handig uit! Erg goed over nagedacht. Er zitten 9 onderdelen bij (3) delen voor vooruit lopen, (2) delen voor 90 graden afslaan naar rechts, (2) delen voor 90 graden afslaan naar links en (1) deel voor geluidjes, daarnaast natuurlijk nog het hoofd van Co. Op het hoofd van Co de Rups vind je een start knop. Hier kun je Co mee activeren. De losse onderdelen dienen achter het hoofd aan elkaar bevestigd te worden.

Door de onderdelen te bevestigen bepaal je welke weg Co gaat afleggen. Onze meiden vonden het al erg leuk om gewoon maar wat te doen en te kijken waar Co heen ging. Wanneer je Co activeert gaan er veel lampjes knipperen (wauw in alle kleuren van de regenboog mam!) en er klinken grappige geluidjes. Die meiden van mij werden er een beetje melig van. Ik vind zelf dat het geluid echt te hard staat, ik heb er 3x naar gekeken maar zag geen schakelaar om dit in te stellen.  Zelfs toen ik 6 kinderen in huis had die geluiden produceerde vond ik het volume nog storend. En de kinderen…. die werden er alleen maar drukker door. Ze gingen harder praten.

Zowel ik als de kinderen ( in de leeftijd van 2.5 tot 6 jaar) vonden het leuk om te kijken waar Co de Rups dit keer zou uitkomen. Met een beetje nadenken, vooruitdenken en plannen zou je een heel eind kunnen komen. Maar dat is, merkte ik, echt iets voor kinderen van ruim 5 jaar. Je hebt er wel flink wat ruimte voor nodig. Dat is meteen iets wat mij en mijn partner op een gegeven moment vervelend begonnen te vinden. Wij hebben geen heel grote woning en tja, in een woonkamer staan nou eenmaal spullen hihi. Wanneer Co iets raakte stopte deze direct. Ook wanneer de kinderen hem daarna een stukje verplaatste zodat deze weer verder kon gaan was er geen beweging in te krijgen zonder hem weer van voor af aan te laten activeren. Dat is na een aantal herhalingen voor een kind wat minder motiverend. De kinderen vonden Co de Rups er niet minder leuk om. Want hij bleef de hele week een favoriet speeltje in de opvang. Grappig was dat de opvang kinderen en vriendinnetjes hem direct herkende en ook enthousiast reageerde.

Onze ervaring met Co de Rups in het kort

Ik zou hem als ouder dus niet snel kopen. Maar ik weet zeker dat wanneer ik aan de kinderen vraag of ze hem nog eens willen hebben ze enthousiast JAAAA roepen. En wat is belangrijker? Kinderen die iets leuk vinden natuurlijk 😉
Groot voordeel is, dat wanneer je wel de ruimte hebt, samen met je kind kunt werken naar een doel. Wil je bijvoorbeeld dat Co de Rups zo ingesteld wordt dat hij de kast raakt? Leg het kaartje met eindpunt bij de kast neer en laat je kind (of doe dit in het begin gezellig samen) door logisch na te denken en te kijken Co zo instellen dat hij uiteindelijk zonder iets anders te raken bij de kast uitkomt.

Merk: Fisher-Price.
Prijs: €64,99
Leeftijd: 3 – 6 jaar
Speelduur: eindeloos
Aantal spelers: 1

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

Denken en Leren Co de Rups (3 – 6 jaar)
Getagd op: