Vandaag gingen we met de meiden naar SEA LIFE en legoland Oberhausen. Dit is voor ons 65 minuten rijden. prima te doen dus! Over beide heb ik regelmatig wat gehoord maar zelf ben ik er niet eerder geweest. Ik kon me vooraf geen voorstelling maken van legoland. Kun je daar werkelijk iets leuks verwachten?

Bezoek aan Legoland Oberhausen me onze kleuters

We rijden al vroeg aan, om 10.00 uur is het open en omdat we beide parken willen bezoeken willen we er op tijd zijn. Via via hebben we de tip gekregen om in parkeergarage 3 of 4 te parkeren. In deze parkeergarages is het parkeren gratis. We blijven immers Hollanders, toch? 😉

Als eerste brengen we een bezoekje aan legoland, het valt me op dat je twee ingangen hebt: Een ingang geeft je toegang aan legoland met een route en alles waar legoland om bekend staat, de tweede brengt je naar de legoshop.  Die laatste kun je beter met een grote boog omheen lopen, dat is beter voor de portemonnee. Wat zijn er toch ontzettend leuke LEGO setjes te koop ♥

Voordeel van Legoland is dat het volledig overdekt is, hiermee is het een perfect uitstapje voor de slechtere dagen en/of koude periodes.

Legoland: Informatief op een speelse manier

Erg leuk is dat je bij binnenkomst een filmpje te zien krijgt over het ontstaan van LEGO. De kinderen verstonden er niks van maar ze vonden het toch een erg boeiende animatie. Ze bleven er tot het einde naar kijken. Wanneer het einde nadert kun je mee aftellen en dan openen er andere deuren. Wanneer de deuren zich geopend hebben kom je in een soort fabriekshal. Hier kijken de meiden hun ogen uit. “Wauw! Een echte machine!” Hier kun je het proces volgen van het maken van een LEGO blokje. Dat is natuurlijk erg leuk om te zien maar nog echter werd het dan ze het materiaal mochten voelen en er naderhand een lego blokje uit het machine komt vallen welke de kinderen mee naar huis mogen nemen. Dat is een leuk verhaal voor de volgende schooldag!

De reallife LEGO figuren vonden de meiden heel leuk. Soms zijn ze zo groot dat ze het zelfs een beetje spannend vonden om erbij te gaan staan voor een foto 🙂 De leeuw waar je met je gezicht in de bek kon was toch wel favoriet!

Spelen met honderden LEGO blokjes

De meiden vonden de 4D bioscoop helemaal geweldig. Ze waren echt verbaasd wat voor effect de bril had, de extra effecten in de zaal maakte het extra leuk. Fenne was oprecht heel verbaasd toen we nat werden hihi.

De attractie waar we onszelf omhoog konden fietsen en de attractie met de wagentjes waar je met een echt (laser)pistool op objecten moet schieten vonden ze erg leuk. Het was niet druk dus we konden overal zo door lopen. Zelf hebben we echt in een deuk gelegen om de meiden terwijl ze bezig waren de lazer stralen te ontwijken. Ze maakte de gekste bewegingen om de stralen te ontwijken.

Volgens mij vonden de meiden (en hun papa) het nog het allerleukste toen ze de bouwhoek ontdekte. Er werd flink op los gebouwd! Er staat een echte schans waar de gemaakte auto’s op uitgetest kunnen worden, er werden zelfs wedstrijden gedaan!

Als laatste volgde we een LEGO workshop. Wat ontzettend leuk hoe dat opgezet is. Alle kinderen krijgen een zakje met het benodigd materiaal. Een medewerker verteld de kinderen duidelijk en met een camera op zijn handelingen uit wat ze stap voor stap moeten doen. De meiden hebben zo in een klein kwartiertje hun eigen raceauto gemaakt. Ze kregen er een oorkonde voor, dat doet het natuurlijk altijd goed.

Eten in het LEGO Café

Daarna hebben wij een plekje gezocht in het café en zijn de meiden hun energie even gaan opmaken in het piratenschip waar ze heerlijk kunnen klimmen en klauteren. Het is niet groot, maar precies groot genoeg voor de meiden. Ze hebben zich er prima in vermaakt.

Toen hadden we trek! We brachten een bezoekje aan het LEGO café waar verschillende menu’s te koop zijn. Dit zijn niet de menu’s zoals wij ze gewend zijn, maar prima voor een hapje tussendoor.  De kidsboxen bieden leuke extra’s waardoor ze zeker een aanrader zijn (slush, appel en een snoepje). De meiden hebben hier ook even lekker zitten kleuren. Even een welkom rustmomentje voordat we door gingen naar SEA LIFE.

Tickets voor Legoland zijn (online) €11,50 per persoon. Wil je net als ons een combi met SEA LIFE? Dan kun je online een combi ticket bestellen je betaald dan €22,00 per persoon. Op de website onder tickets staan een aantal leuke combi tickets.

Bezoek aan SEA LIFE Oberhausen

We verlieten legoland en liepen een klein stukje om bij SEA LIFE aan te komen. We hadden VIP-kaartjes waardoor we zo door konden lopen naar een VIP kassa. Dit zorgde ervoor dat we geen lange wachtrijen voor ons hadden. Bij de kassa kregen we een kaartje waarop we door heel SEA LIFE stempels konden verzamelen. Een extra toevoeging die mijn meiden altijd erg kunnen waarderen. Nog leuker was het dat er aan het eind nog een kleinigheidje aan vast bleek te zitten.

Kinderen en vissen, dat is zoiezo een perfecte combi als je het mij vraagt. Loop een dierenzaak in en waar trekken de kinderen naar toe? Juist! Ook toen ik thuis nog een aquarium had waren de visjes een veel bekeken onderdeel. Dat blijkt ook in SEA LIFE niet minder… Die mooie blauwe kijkers worden steeds groter, van verbazing en van verwondering. Zo ontzettend leuk om af te kijken. Ze genieten er echt van. Wij als ouders zien dat niet alleen de aquariumdelen zijn aangekleed in een thema, ook de hele ruimte waarin de aquariums staan zijn meegenomen in het thema van die ruimte. Erg mooi!

Een kijkje in de wonderlijke onderwaterwereld

Er zijn in dit SEA LIFE park leuke toevoegingen. Geen ruimte is het zelfde en er zijn enkele leuke toevoegingen. Dan nog de onderwatertunnel, mijn favoriet! Wat ontzettend mooi om overal om je heen vissen te zien. Dat was echt mijn favoriet! Ook de meiden keken hier hun ogen uit. Toen hun papa ze omhoog tilde zodat de vissen héél dicht bij hun hoofd langs zwommen was dat wel even spannend.

Het aquarium met de tropische vissen was voor onze meiden denk ik favoriet, alle mooie kleurtjes die zich in die grote waterbak verzamelde vonden ze prachtig! Dan was er nog een laag aquarium waar we heel dichtbij konden staan. Hierin zwommen o.a. kleine haaien, best spannend dat je daar zo dicht bij mag staan! Grappig vonden de meiden dat ze via een tunnel in het midden van het aquarium konden komen. Hier zat een halve bol waardoor ze de vissen heel dichtbij konden zien. Ze keken hun ogen uit!
Als laatste (en zeker niet onbelangrijk bij onze meiden) nog de zeesterren.  Ook kregen we nog een roggen ei te zien, ik zou zoiets nooit herkend hebben als een ei!

Combinatie SEA LIFE / legoland een aanrader

De combinatie tussen deze twee parken is heel prettig. Beide parken zijn samen goed te combineren op één dag en door de ligging is het lopend  prima te doen van het ene park naar het andere. Ik ben echt aangenaam verrast over legoland, ik kon me niet voorstellen dat je hier een heel park van kon maken, maar wat hebben wij het er leuk gehad! SEA LIFE vond ik leuk in combinatie met legoland maar ik vond het niet heel groot en toen wij er waren was het echt druk.  Doordat beide parken zich binnen af spelen (SEA LIFE heeft een klein deel buiten) is het een ideaal uitstapje voor de regenachtige (Hollandse) dagen. Als je er 5 uurtjes voor uitrekt heb je een leuke invulling van je dag.

En dan nu het leukste! Ik mag twee tickets voor SEA LIFE /legoland weggeven! Dus heb jij zin om net als ons een combi dagje weg te doen in Oberhausen? Like dit bericht op Facebook en wie weet ben jij op 31 juli de gelukkige winnaar van deze tickets!  *Meedoen kan tot 31 juli 20.00 uur, de winnaar maak ik op mijn Facebookpagina bekend. Dus de pagina een like geven is aan te raden!

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op
legoland / SEALIFE Oberhausen
Getagd op: