Eerder schreef ik al dat ik een haat- liefde verhouding met klei heb. We hebben nu twee weken lang de Creall super soft (3+) gebruikt en die is flink getest hoor! Elke opvang dag wilde de kinderen weer even kleien. En in vergelijking met (veel) andere kleimerken vind ik de Creall klei goed op te ruimen, het kruimelt niet en hierdoor ligt het niet meteen overal. Ook aan kleding blijft het niet zo snel hangen. Mijn ervaring is anders bij Play-doh klei….  Dit keer gingen wij aan de slag met de Creall Mini Silky Soft (2+).

Creall Mini Silky Soft (2+) is klei voor peuters!

Was ik al enthousiast over de 3+ klei van

Creall. Na het gebruiken en vooral ervaren van de Creall Mini Silky Soft (2+) ben ik om. De Silky Soft variant is  zo heerlijk zacht en kneedbaar.  Het voelt echt zacht! En dat vinden die kleine kinderhandjes natuurlijk heel erg fijn. Zo ook vandaag tijdens de eerste test. Ik heb vandaag geen opdrachtkaarten gebruikt, nee. Ik heb het meisje van net 2 en het meisje van 2.5 zelf laten ontdekken. Mooi om te zien. Voorzichtig wordt er een stukje vastgepakt en er daarna zachtjes erin drukken met 1 vingertje…. Het andere meisje is van de wat hardere aanpak: Ze pakt het vast en begin het uit elkaar te trekken, kneden en rollen over de tafel (dit heeft ze vorige week bij de oudere kinderen gezien vermoed ik). Grappig die verschillen!

Nu vraag je, je misschien af… Wat maakt deze Creall Mini Silky Soft (2+) nu anders dan de Creall Super Soft (3+)?  Hieronder noem ik de voordelen van de 2+ variant:
* Creall Mini Silky Soft is speciaal ontwikkeld voor de kleine kinderhandjes. Het ondersteund hierdoor de motorische ontwikkeling passend bij de leeftijd van het kind.
* Creall Mini Silky Soft Bijzonder makkelijk kneedbaar, ja… nog makkelijker en soepeler dan de 3+ variant.
* Creall Mini Silky Soft is goed kneedbaar met de volledige hand, ondersteunt het gebruik van de duim en polsgewricht.
* Creall Mini Silky Soft is op basis van wax, zachtjes wrijven geeft een superzacht effect.

Creatieve ontwikkeling stimuleren

Naast het feit dat kleien en bezig zijn met je handen erg prettig kan zijn heeft kleien ook een ander essentieel kernwaarde: Senso- motorische vaardigheid, de creatieve ontwikkeling en de sociaal- emotionele vaardigheden zijn gebieden waarbij een activiteit met Creall klei kan bijdragen.
Zelf kon ik het niet laten om ook bij deze variant een instructiekaart te maken. En toen ik hiermee aan de slag ging wilde de meiden meedoen.  Het is dit schattige varkentje geworden. Hoe lief!

Keus uit Primaire- en zachte klei kleuren

De 2+ variant is verkrijgbaar in de primaire kleuren maar ook in hele mooie zachte kleuren. En die zachte kleuren waren hier favoriet toen ik ze zelf een kleur uit liet kiezen.
Heb je na het lezen van mijn blog interesse in de aanschaf van dit product? Je kunt de Creall Mini Silky Soft (2+) hier kopen. 

Creall klei voor peuters
Mooie kleurtjes!
getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

Creall Mini Silky Soft (2+)
Getagd op: