Cheeky WipesAls gastouder ben ik de hele dag bezig met hygiëne  van de kinderen. Denk aan handen wassen, mondjes poetsen en vergeet vooral niet die snotneusjes of vieze handjes na een activiteit. Omdat ik zo langzamerhand een te kort had aan papieren zakdoekjes en ik het zonde vond dat deze doekjes zo snel op gingen ben ik rond gaan kijken. Ik kwam uit op de website van Blabloom.

Kindvriendelijke snoetenpoetsers

Blabloom verkoopt alternatieve voor gezicht en billendoekjes die een stuk vriendelijker zijn voor het huidje, de portemonnee en het milieu: Cheeky Wipes.
Deze Cheeky Wipes zijn wasbaar en hierdoor herbruikbaar. Door het toevoegen van een essentiële olie ruiken de doekjes ook nog eens heerlijk!

Ik koos voor de starterskit met microvezel variant. Inmiddels heb ik er al 2 wasbeurten op zitten en zijn er heel wat kindersnoetjes en handjes mee schoon gemaakt. Ik vind het ideaal. Ik heb ze in de bijgeleverde bak zitten en hierin blijven ze goed vochtig. De geur die er uit komt wanneer je de bak open maakt is heerlijk (lavendel) en de kinderen vinden het niet meer vervelend dat ik hun neus/mond schoonmaak. De doekjes zijn heerlijk zacht. En goed uitwasbaar. Ik nam de proef op de som en gebruikte vorige week het doekje voor de vieze verfhandjes…. en ja hoor! Alles is er uit.

Hoe werkt deze Cheeky Wipes kit?

Vul de box voor schone doekjes met water. Doe er 4 à 5 druppels essentiële olie Lavendel & Kamille bij. Leg de 25 babydoekjes in de box en draai ze een paar keer om. Zo, klaar voor gebruik! Vul de box voor vieze doekjes met water en 3 à 4 druppels essentiële olie Tea Tree & Citroen. Zodra je een doekje gebruikt hebt, plaats je deze in het wasnetje in de box voor vieze doekjes. Je kan dit wasnetje met vuile doekjes gewoon in de wasmachine wassen op 30-60°C met de rest van je vuile was. Na de wasbeurt hoef je ze zelfs niet te drogen, je kan ze gewoon terug in de box voor schone doekjes plaatsen.

Ga je op stap? De boxen nemen wel wat plaats in dus dan neem je de transportzakjes mee. Dit zijn witte zakjes voor propere doekjes of vuile doekjes. Het zakje voor de vuile doekjes heeft een ingeritst wasnetje, zodat je de vuile doekjes makkelijk en zonder je handen vuil te maken in de wasmachine kan gooien.

mileu vriendelijk en fijn voor de huid

Doordat de doekjes herbruikbaar zijn is het een stuk prettiger voor het milieu. De set bevat 25 doekjes waar je prima mee vooruit kunt. Wat nog prettiger is (vind ik) is dat je er een losse set doekjes bij besteld. één in de was en één in de bak krijg je dan. Dat werkt helemaal prettig om misgrijpen te voorkomen.

Conclusie: Zowel ik als de kinderen zijn erg te spreken over deze doekjes en in aanschaf zijn ze ook niet heel duur. We gaan hier zeker veel gebruik van maken!!

Merk: Cheeky Wipes
Prijs: €35,50 (deze kit)
Klik hier voor een directe link naar dit product op de webshop van blabloom.com

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

Cheeky Wipes (o+ jaar)
Getagd op: