Mijn oog viel op de “het blije boek coachkaarten” van muisje sensitief. Kennen jullie ze nog? Eerder schreef ik al over hun.
Als gastouder en kindercoach ben ik altijd op zoek naar mooie coach methodes en zoals in een eerder blog al aangegeven spelen emoties hierin vaak een rol.

coachkaarten: emoties

Voor kinderen is het van groot belang dat ze emoties leren begrijpen, benoemen en kunnen uiten. Het uiten op de prettigste manier kan pas wanneer ze de emotie bij naam kennen en weten welk gevoel daarbij (vaak) komt kijken. Wat roept welke emotie op en wat zijn dat nou  voor een gevoelens. Waar komen ze vandaan? Van welke situatie krijg je welk gevoel. En…. ieder kan een andere gevoel krijgen bij één dezelfde situatie.

Door de set het blije boek coachkaarten van muisjesensitief.nl te gebruiken creëer je als ouder, coach en/of leerkracht de ruimte tot een gesprek over emoties. Leer kinderen omgaan met emoties door bijvoorbeeld onderstaande vragen:

–  Als iemand boos tegen je praat, wat doe je dan?

– Als je trots bent, waar voel je dat in je lijf?

– Als je verdrietig bent, ben je dan liever alleen of mag iemand je troosten?

De vragen zijn verdeeld in emotie categorie als: Onzeker, trots, bang, kalm, fantasie, alleen, spanning, energie, anders, respect, blij, boos en verdrietig. Ik vind het vooral heel mooi dat niet alleen de standaard emoties gebruikt zijn maar er ook andere gevoelens bij komen kijken. Daarnaast vind ik de vragen heel mooi. Je merkt bij elke kaartje dat er heel bewust nagedacht is over de vraag.

praten met je kind over emoties

De vragen zijn zo gesteld dat een gesloten antwoord eigenlijk niet mogelijk is. Dat maakt deze set kaarten ook geschikt voor mensen die minder ervaring hebben met coaching. Hierdoor kunnen ouders ook in gesprek gaan met de kinderen.

Nu ik deze kaarten set in mijn bezit heb ben ik nog erg benieuwd naar het boek! Deze staat dan ook hoog in mijn wensenlijstje ♥!

Het spel is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.
Prijs: €16,95

Je koopt het spel hier.

Muisjesensitief is zeker ook de moeite waard om te volgen op Facebook! Ze hebben ontzettend veel producten voor kinderen die net wat hulpmiddelen kunnen gebruiken. Denk aan: Hooggevoeligheid, autisme en ADHD.

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

Het blij boek coachkaarten (4+ jaar)
Getagd op: