De_Betoverde_Toren_spelDe betoverende toren is een spel die wij niet kenden, maar wel al een aantal keer voorbij hebben zien komen. Het bleef mijn interesse trekken. Extra leuk dus dat wij dit spel van 999 games mochten testen.

Samenwerking tussen kinderen stimuleren

Het is een spel voor kinderen vanaf 5 jaar. Ik speelde de betoverende toren met mijn gastkindje van bijna 6 en een meisje van bijna 4. We hebben het spel 3x gespeeld. Het is een leuk spel, met een mooie korte tijdsduur. Wat ik zelf erg leuk vind aan de betoverende toren is dat je als ouder tegen je kind kunt spelen en de kinderen samen kunnen spelen. Zo leren ze samenwerken op een speelse manier. En dat samenwerken is nodig ook, door het samen overleggen, denken en vooral kijken kunnen ze erg ver komen. Het enthousiasme wanneer de sleutel gevonden is blijft leuk.

Minder leuk vinden ze het wanneer ik (tovenaar) de gene ben die de sleutel omdraait. Wanneer ik namelijk de sleutel heb mogen verstoppen weet ik natuurlijk waar deze ligt en is het mijn  doel zo snel mogelijk de sleutel te bereiken, wel met een achterstand omdat ik verder van de start moet beginnen. Door het omdraaien van de sleutel verklein ik de kans dat de mooie prinses bevrijd zal worden door Robin.

Kun jij de prinses bevrijden?

Wanneer Robin de sleutel gevonden heeft voordat de tovenaar deze te pakken krijgt mag er in een van de 5 sleutelgaten de sleutel geprobeerd worden. Kan de prinses omhoog komen om te ontsnappen? Dan is team Robin de winnaar. Lukt het niet? Dan wordt het spel nogmaals gespeeld en herhaald bovenstaande zich tot de 5 sleutels op zijn.

 


Het is een erg leuk spel, handig is het formaat. Ik vind zelf de grote dozen zo onhandig opbergen en meenemen. Dat probleem is met deze variant niet van toepassing. Mooi klein formaat dat je makkelijk in de kast legt. Het spel de betoverende toren zit in een mooi, stevig blik.  Door de leuke prijs is het ook een prima verjaardagscadeautje voor een 5 – 6 jarige.

 

gebieden: Samenspel, concentratie

 

-punt:  Het spel vraagt mogelijk even wat oefening bij de eerste keer spelen.
+punt: Eenvoudig spel, klein formaat, stevig opbergblik.

Merk: 999 games
Prijs: €9,99
leeftijd: 5+ jaar
Tijdsduur: ca 10 minuten
Aanta spelers: 2-4

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

betoverende toren (mini versie) (5+ jaar)
Getagd op: