Dit keer een vrij persoonlijk, maar zeer herkenbaar, blog:
Regelmatig krijg ik de opmerking “hoe doe je dat toch allemaal?!” Om een beetje inzicht daar in te geven heeft Miriam mij een aantal vragen gegeven waar ik op antwoorden moet.


Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

Veel komt op mij neer, logische, ik werk in ons huis. Maar het vuilnis, de was (op het vouwen na) en stofzuigen/dweilen neemt manlief voor een grootdeel op zich. We brengen de kinderen samen naar bed en manlief doucht de meiden. Dit is deels ook noodzaak omdat dit voor mij een behoorlijke aanslag is op mijn lijf. Voor de bovenverdieping hebben wij een huishoudster.
Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

 Dat is erg lastig… Ik ben gastouder, ik vang dus kinderen van andere op in ons huis. Hierdoor is de werk/privé grens een stuk minder duidelijk. Voordeel van onze situatie is dan weer wel dat het allemaal in elkaar overloopt. Ongemerkt gaan we van werk over in privé wanneer het laatste kind gehaald wordt. Ook gaan mijn eigen kinderen (en soms ook man) mee in het werkritme dat ik die dag heb. Ik vind dit persoonlijk erg prettig hoe we dit balans nu hebben.
Naast gastouder ben ik blogger en heb ik een webshop. Dit zijn vooral dingen die ik uitvoer in de avonduren, overdag heb ik zelden de laptop aan. Dat is iets wat ik erg belangrijk vind naar de kinderen toe.


Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Uit pure noodzaak heb ik het dweilen, ramen zemen en het schoonmaken van de badkamer opgegeven (uitbesteed). Deze taken zijn voor mij lichamelijk te zwaar en dus ook afgeraden om uit te voeren. Strijken is ook echt NIET mijn ding. Maar… dat vind volgens mij niemand leuk?!

 

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Elke woensdag ochtend ben ik kind-loos. Ik probeer dan echt een uur voor mijzelf in te plannen. Omdat ik ook graag op de school van mijn meiden actief ben (luizenmoeder, OR-lid en klassenouder) schiet dit er soms bij in. Ik vind het lezen van een tijdschrift in bad, of het even kunnen rond neuzen op Pinterest al echt een heerlijkheid!

 

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Nu je het zegt…. We deden dit maandelijks. Samen uit eten, avondje Sanadome, bioscoop of gewoon gezellig een spelletjesavond. Maar dit is eigenlijk al te lang geleden! *Pakt meteen de agenda*

 

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Ik ben nooit iemand geweest die echt uren met vriendinnen kan doorbrengen. Ik heb dan ook niet echt BFF. Ik heb twee vriendinnen van vroeger uit waar ik regelmatig even mee WhatsApp. We zien elkaar 1x in het kwartaal? En 1 vriendin is uit onze vriendengroep, we plannen maandelijks een playdate met de kinderen erbij.

 

Heb je veel contact met je familie?

Ja, met de ene kant meer dan de andere kant. Maar mijn familie is heel hecht. Ook richting mijn oma, ooms en tantes en neven/nichten. Ik heb ze graag om mij heen. Er gaat geen dag voorbij dat ik mijn moeder niet gesproken heb! Mijn vader spreek ik (te) weinig op het moment. Druk, druk, druk.

 

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Wanneer er (te) veel op mij afkomt vind je een 2 do list in mijn agenda. Ik ben daar totaal niet van, want dan weet ik dat ik te veel hooi op mijn vork genomen heb. Ik ben erg geordend en heb altijd alles goed georganiseerd, stress kennen we hier bijna niet. Maar als het 2 do lijstje erbij gepakt moet worden dan weet ik weer even dat er minder uren in de dag zitten dan ik zou willen dat er zaten….

 

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Ja, zeker naar buitenstaanders. Door de fibromyalgie (wekedelen reuma) heb ik altijd pijn in mijn spieren. De ene dag kan ik meer dan de andere dag. Doordat dit iets is wat niemand van buitenaf kan zien ga ik al snel mijn grenzen over. Je wil niet klagen/falen en vooral opvallen.

Toch ben ik voor bekende en mensen die mij regelmatig zien een open boek.

 

Welke tips heb je voor andere moeders?

Probeer te plannen, maar accepteer het ook wanneer dingen anders lopen en speel hier behendig op in. Dat is iets wat mij heel goed af gaat. Ik kan goed schakelen en rust bewaren.

 

Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

Ik vraag het me niet af maar bewonder wel de moeders die 4 of 5 dagen werken en toch hun gezin en huishouden op orde houden. Ik bewonder deze moeders enorm. Soms zijn ze nog alleenstaand ook. Petje af!

 

Druk, druk, druk. Maar ik zou het niet anders willen…. Hoe zit dit bij jullie Linda, Ellen en Stephanie?
*De gebruikte foto’s komen van Shutterstock.

getest speelgoed
Volg mij op

getest speelgoed

Ik ben Mandy: Moeder van een tweeling, getrouwd, werkzaam in de kinderopvang, kindercoach, creatief, speelt graag spelletjes, leest graag voor, lichtelijk verslaafd aan social media, gek op kinderen ♥
getest speelgoed
Volg mij op

Latest posts by getest speelgoed (see all)

{persoonlijk} alle ballen in de lucht houden tag
Getagd op: